fbpx
ukendt kunstner

UKENDT KUNSTNER HAR UDGIVET NYT ALBUM OG SPILLER PÅ SMUKFEST OG ROSKILDE!

Del:
Hans Philip og Jens Ole McCoy er tilbage - ’Dansktop’ er ude nu!

I 2012 debuterede Ukendt Kunstner og blev siden et af de mest betydningsfulde acts i dansk musik. Fjernt fra idealernes velkendte attitude og stil, gav Ukendt Kunstner hiphoppen fornyet karakter med et befriende poetisk og følsomt, men altid direkte og grænsesøgende udtryk. Anmelderroste, prisvindende og storhittende på dobbelt-EP-debuten og tre albums med sange som ’Overleve’, ’Gennem Byen’, ’Stein Bagger’ og ’Neonlys’.

På toppen af deres karriere gik Hans Philip og Jens Ole McCoy hver til sit.

Tilbage i 2019 udgav Hans Philip sin solo-debut, albummet ’Forevigt’, som siden er certificeret Platin, mens fire sange er gået Guld. Sidste år fulgte dobbeltalbummet, ’[a] & [ß]’, der bl.a. gik #1 på album-hitlisten og har solgt Guld. Han har slået dansk musikhistorisk rekord med hele seks udsolgte koncerter i Store Vega København på hans i alt 11 fuldstændig udsolgte forårskoncerter i år.

Siden 2016 har Jens Ole McCoy fortsat med at sætte sit helt eget særlige præg på dansk musik. I biograferne har han bl.a. imponeret med lydsiderne til Fenar Ahmads film – heriblandt de to  publikumsfavoritter, ’Underverden’, for hvilken Jens Ole vandt en Robert-pris for Bedste Score i 2018. I dansk hiphop har Jens Ole McCoy produceret hits for landets og tidens største navne som Kesi, Sivas, Kidd og Gilli, mens han også står bag anmelderroste albums fra Noah Carter og Thor Farlov.

I dag er Ukendt Kunstner tilbage… Det skal manifesteres med to festival koncerter denne sommer, hvor de spiller på Smukfest og Roskilde Festival.

Dansktop’ er det første album fra Ukendt Kunstner i syv år.