fbpx
Mina Okabe

MINA OKABES VERDEN DREJER RUNDT & RUNDT & RUNDT

Del:
‘Spinning Around’ er et mixtape af hjertesorger, gode tider og alt der imellem – en samling af sange, som den dansk-japanske sangerinde har skrevet og indspillet i løbet af det seneste, hæsblæsende år på hendes rejse ud i verden. Den nye Mina Okabe-EP kan streames nu.

Når man ser tilbage på det seneste år i Mina Okabes liv, ser man tilbage på et bemærkelsesværdigt år for et stadig nyt og lysende talent i dansk musik.
 
Hendes dagbogsdrømmende pop-univers på debutalbummet, ’Better Days’, fortryllede ikke bare de danske lyttere, men også anmelderne. Samtidig blev singlen, ’Every Second’, noget så unikt som en international Instagram-sensation, nu med mere end 3 millioner Reels. Og sidste sommer, kunne Mina Okabe både indtage live-scenen på Roskilde Festival, som Special Guest på Lukas Graham-tour og på sin første egen store koncertrække rundtom i hele landet.

På imponerende vis, er de relativt få udgivelser streamet næsten 50 millioner gange på verdensplan. Og dette forår er der endelig nyt fra den dansk-japanske sangfugl med melodier, toner og fortællinger, inspireret af et hæsblæsende år, der ville gøre de fleste musikere rundtossede.
 
”Det seneste år er nærmest fløjet afsted – som en hvirvelvind af inspiration, udvikling og positiv energi. Jeg føler, at alle de rejser og spændende oplevelser jeg har haft har fundet vej ind i de sange, jeg har skrevet. Det er nok også derfor, de søger i alle mulige forskellige retninger, stemninger og følelser. Og derfor, jeg tænkte, at ’Spinning Around’ var den helt rigtige titel, som kunne indramme de her sange,” fortæller Mina Okabe.

Nærmest som et gammelt mixtape – dengang unge mennesker, sad på deres værelse og indspillede alle deres forskellige yndlingssange på et kassettebånd eller en CD – er ’Spinning Around’ præcis sådan en blanding af alt fra hjertesorger, selvreflektion og good vibes! Et bland-selv-bånd fra Mina Okabe til dig…
 
‘Spinning Around’ indeholder tre singler fra 2022 – ’Take It Further’, ’Waiting Is A Waste’ og ‘Rain’ – samt tre helt nye sange. Og her er singlen, ’Talk to Me’, en charmerende, uimodståelig bossa nova.
 
”’Talk to Me’ handler om den frustrerende situation, man står i, når den man er forelsket i, af en eller anden grund ikke åbner op eller er umulig at læse. Jeg kan godt lide hvordan den her sang er sin egen blandt de andre – både lyrisk og i den opløftende produktion. Men mest af alt elsker jeg den, fordi den skaber en stemning, der giver mig styrke og tro på mig selv.”
 
Hun er uden tvivl et af de meste lovende navne på den danske, såvel som nordiske pophimmel – og mon der er en god chance for, at Mina Okabes verden bare bliver ved med at dreje rundt og rundt og rundt.
 
Lyt til ‘Spinning Around’ her.