fbpx
Guldimund

Guldimund annoncerer to albumkoncerter!

Del:
Guldimund brød for alvor i gennem i 2021 med albummet ”Dem vi plejede at være”. Albummet bleven stor succes og indbragte ham bl.a. 3 steppeulve for årets album, årets tekstforfatter og åretsmusiker.

Guldimund’s poetiske tekster med et dokumentaristisk præg tilsat et flammende hav af guitarer, blæseinstrumenter, englekor og en guddommelig leadvokal imponerede alle. Af den grund havdemange medier også albummet som et af årets bedste og singlerne ”Brænder stadig” og ”Dem vi plejede at være” kom i rotation på DR. Der har derfor været kæmpe forventninger til nyt materiale fra Guldimund og man må sige at det i den grad har været al ventetiden værd. Albummet ”Jeg venter i lyset” brillerer med stor musikalsk originalitet og helt fantastiske tekster som endnu engang har et næsten absurd dokumentaristisk præg. Med sange som ”Møns Klint”, ”Det kun vigtigt hvad det er” skriver Guldimund om forelskelsen og den første tid i et kærlighedsforhold, mens han i sange som ”Hvordan ser gud ud?” og ”Forstår du?” og ”I har ikke valgt hinanden” beskriver densvære tid som skilsmissefar. Det er både smukt, rørende og morsomt at være en del af Guldimunds univers. Albummet er produceret af Søren Buhl som også producerede det foregående album ”Dem vi plejede at være”.

Med 11 musikere på scenen er Guldimunds live-optrædener altid mere end blot en rockkoncert. Strygere, blæsere og flerstemmige vokaler blander sig med trommerne, bassen og en flimrende regn af elektriske guitarer. Lyden af træ, luft og strenge i bevægelse opløses i digitale glitch og den varmesummen fra analoge guitareffekter, mens Asger Nordtorp’s insisterende formidler sine tydeligt artikulerede hverdags fortællinger med overskud og nærvær. Tiden strækkes og bøjes efter orkestrets for godt befindende, og som publikum efterlades man ikke med andet valg, end at lade sig suge ind i Guldimund’s konfronterende og dragende rum.

Find billetter til koncerterne her.