swan lee

Swan Lee tilbage med første single i 17 år

Del:
’Heaven’ udkommer fredag den 26. august. Der er samtidig både nyt album og Danmarksturné på vej – Swan Lee svæver atter højt på den danske musikhimmel!

Et af 00’ernes mest elskede og betydningsfulde bands genopstod med ét den 28. april 2022. En nyhed der ikke blot stod alene, men som samtidig fortalte om en ny rejse for tre venner der, om nogen, farvede dansk rock med egne stilsikre, drømmende strøg – dengang og nu igen, 17 år senere, med genfundet inspiration og nysgerrighed i hinandens væsner og musikalitet, med koncerter i kalenderen og meget mere musik på vej som Swan Lee!

’Heaven’ er dermed det første udspil fra Pernille Rosendahl, Emil Jørgensen og Jonas Struck siden 2005 – og som titlen antyder, svæver Swan Lee atter højt på himlen. De musikalske vingeslag bringer en velkendt, men fornyet melodi ind i 2022 fra en trio, der har brugt de seneste par år på, at forfine og udvikle et udtryk, der forener en fælles kreativ legesyge med det nærværende. 

”Mange af vores nye sange er skrevet på klaver. De opstår mellem os i et nærværende øjeblik og derfra giver vi slip, sammen. Der er helt klart en genkendelig tone i ’Heaven’, som uundgåeligt er os tre. Men hvor vi brød igennem i en tid, hvor man dyrkede det indadvendte, er Swan Lee, her og nu, en langt mere udadvendt og eksperimenterende organisme, uden for meget føleri, men med plads til alt der er sanseligt og frit,” fortæller Pernille Rosendahl. 

’Heaven’ er skrevet med den færøske musiker og sangskriver, Teitur, på en af Swan Lee’s ture til den lille øgruppe i Nordatlanten. Ligesom det kommende album, er singlen produceret i samspil med Søren Buhl Lassen (Brimheim, moi caprice, Lucky Lo m.fl.)

Swan Lee bragede ind i danskernes hjerter med den anmelderroste albumdebut, ’Enter’, fra 2001. Gruppens første store hit kom med Bond-hymnen, ’Tomorrow Never Dies’, der vidnede om et nyt dansk navn der turde drømme stort. Det selvbetitlede andet album gik direkte ind som nr. 1 på den danske hitliste i 2004. Det samme gjorde singlen, ’I Don’t Mind’, der fik følgeskab af kæmpehits som ’Love Will Keep You Warm’ og ’What Is Love?’. Selvom Swan Lee blot udgav to albums, står deres navn unægteligt skrevet som et af de mest elskede og betydningsfulde bands i 00’erne – og i dansk musikhistorie.

Udover ny musik, kan danskerne også se frem til foråret 2023, hvor Swan Lee kommer hele landet rundt, når intet mindre end 14 spillesteder gæstes med bandets velkendte hits og nyt album på gaden.

Kommende koncerter

Indlæser...