fbpx
spleen united

Spleen United indtager Operaen i 2024

Del:
Et af landets mest toneangivende rockbands annoncerer to eksklusive koncert den 24. august i Operaen, København.

Koncerterne vil blive delt i to sæt. Første sæt bliver en urpremiere på nye sange, som vil statuere hvilken musikalskrejse bandet er på anno 2024. I andet sæt lover bandet at spille de største sange fra bagkataloget og flage nostalgien.

Det bliver med garanti en anderledes dag i Operaens klassiske rammer, hvor der både bliver plads til musikalsk fordybelse og nærvær samt stående invitation til rave. Vel mødt.

Spleen United lyder mindst lige så veloplagte og eksperimenterende, som vi husker dem, på den både hårdtpumpede og fængende comeback-single, ’Eat The Rich’. Maskinerne er plugget i på ny, mens Bjarke Niemanns særegne vokal bider fra sig på det ravede lydspor, der trækker tråde til natklubber, der var engang, og fester med Spleen United, der uden tvivl, vil give genlyd langt ind i fremtiden!

De debuterede i 2006 med et album der krævede lytterens fulde opmærksomhed fra start til slut – og som samtidig formåede at hitte stort. ’Godspeed Into The Mainstream’ gik Guld, ligesom opfølgeren, ’Neanderthal’, der bragede direkte ind på hitlistens førsteplads i 2008. ’Eat The Rich’ er altså bandets første nye udspil siden 2012. Dengang, sendte Spleen United et farverigt trip ud i det danske musiklandskab med udgivelsen af det skelsættende album, ’School of Euphoria’, som siden blev hædret med både GAFFA og DMA-priser.

Men en sen sommeraften i 2013, brændte maskinerne bogstaveligtalt sammen ved en sagnomspunden koncert på Northside i Aarhus, hvor en epoke i dansk musik med ét, blev sat på standby på ubestemt tid. Der gik seks år… Men tilbage – tilmed i original besætning – kunne kvintetten cementere sin genkomst, da Spleen United, sammen med publikum, rejste sig på ny – større og vildere end nogensinde:

”Spleen United er som et legendarisk fortidsuhyre. Ingen kender rigtig dets tilstand. Der går myter om, at det er uddødt for længst. Men på Arena, kl. 02.00 natten til fredag, fandtes det i levende live!”

Sådan beskrev Soundvenue Roskilde-koncerten som udelukkende kastede fem- og seksstjernede anmeldelser af sig. Og da Spleen United efterfølgende annoncerede en række danske koncerter blev billetterne revet væk.

Billetter i salg på bill.et/spleenunited

Kommende koncerter

Indlæser...