poulkrebs

”Mit band og jeg er spillemænd, og derfor tog vi hurtigt beslutningen om at spille os igennem krisen”

Del:

Verden er et helt andet sted, end da Poul Krebs for blot seks måneder siden udgav EP’en Ingen Grænser For Kærlighed. Derfor kommer der nu en ny og udvidet version af EP’en, hvor sangenes temaer om at sætte sig selv uden for centrum, og at vi har mere tilfælles end det der skiller os ad, blomstrer i et helt nyt liv.

Det var en overvældende interesse, der kom til udtryk, da 15.000 gæster havde købt billetter til koncerterne med Poul Krebs & band i forbindelse med 25-års jubilæet for det store gennembrudsalbum Små Sensationer. Planen var, at det skulle være en noget anderledes turné, hvor Poul Krebs og bandet havde valgt selv at varme op til de totalt udsolgte koncerter og at gøre det med en række nye sange fra EP Ingen Grænser For Kærlighed.

– For at finde tilbage til den magiske stemning fra dengang vi lavede ‘Små sensationer’, samlede jeg i januar holdet i en kælder i Århus, hvor vi indspillede en række nye sange, sagde Poul Krebs blandt andet tilbage i marts måned.

Turnéen skulle som bekendt vise sig at blive en del mere anderledes, end Poul Krebs og bandet selv havde forestillet sig, da Corona-pandemiens indtog herhjemme satte en stopper for festlighederne, lige så hurtigt som de var begyndt.

 

Håbet blev alligevel indfriet 

Mens man let har kunnet kaste sig opgivende i sofaen det seneste halve år, har Poul Krebs gjort det stik modsatte og nægtet at lade sig stoppe af pandemiens rasen. Det har betydet, at tusindvis af fans gennem krisen har fulgt med i Poul Krebs’ daglige coronakalender online, hvor ærlige beretninger og servicemeddelelser har fået ledtog af stribevis af live-streams og små intime sessions.

Alt blev lukket ned, og kulturen forsvandt. Derfor var de streamede koncerter tænkt som et lille ”Batmanplaster” på et blødende sår. Mit band og jeg er spillemænd, og derfor tog vi hurtigt beslutningen om at spille os igennem krisen. Og da døren senere blev åbnet på klem, og vi pludselig måtte samles igen i det små, var vi slet ikke i tvivl om, hvad der skulle ske, siger Poul Krebs om tiden midt i krisen.

I stedet for at spille for udsolgte koncertsale som det ellers var planlagt, stablede holdet bag Poul Krebs i sensommeren selv en række mindre koncerter på benene – på steder de ikke havde besøgt før. Og her kunne publikum blandt andet opleve de nye sange fra Ingen Grænser For Kærlighed.

Jeg har skrevet de sange, jeg har haft brug for at skrive, og under sensommerens særlige koncerter oplevede jeg, at de på forunderlig vis har ramt et eller andet, og publikum tog sangene til sig i en sjælden grad – det er i sig selv vel det smukkeste bevis på, at man heldigvis ikke kan kalkulere sig frem til ret meget i min verden, siger Poul Krebs.

På den måde fik Ingen Grænser For Kærlighed og Små Sensationer et liv sammen, som på ingen måde var det, Poul Krebs og bandet oprindeligt havde tænkt.

Jeg tror, at det sidste halve år har forandret mere, end vi har fantasi til at forestille os, slutter Poul Krebs.

Derfor er der nu udkommet en ny version af Ingen grænser for kærlighed på gaden med nye versioner og to helt nye sange, der er skrevet og indspillet i en tid, vi nok aldrig glemmer.

Ingen Grænser For Kærlighed (Extended Version) kan købes under Poul Krebs’ udskudte jubilæumsturné og sideløbende kirketurné.