Maximillian

Hitaktuelle Maximillian ude med debutalbum ‘Too Young’

Del:
Med sit gennembrud i 2020, har Maximillian direkte kurs mod stjernerne. Men selvom der er fart på for den unge popkomet, albumdebuterer han med fødderne plantet solidt helt nede på jorden med 11 nye sange, der går tæt på sangskriveren bag og ind under huden på ungdommen anno 2021. 

På tærsklen til voksenlivet, reflekterer 22-årige Maximillian, på sin længeventede albumdebut, ’Too Young’, over følelser fra barndommen, teenageårene, livet her og nu – og alt det ukendte der venter forude. Alt det, han i bund og grund altid har haft lyst til at få snakket om og bearbejdet, men som han ofte har undertrykt. 

Og det er med venskabet som rammefortælling, at Maximillian nu udfolder 11 sange om livet og kærligheden gennem egne erfaringer – de hårde slag og tydelige ar på sjælen, det kan give – ord, tekster og melodier, som den unge sangskriver håber kan inspirere og give noget videre til den der lytter. 

FRA RODLØS TEENAGER TIL ÆRLIG SANGSKRIVER 

Maximillian blottede sin blakkede fortid på sangen ’Beautiful Scars’ – et underspillet kæmpehit, som bl.a. gik #1 på Filippinerne sidste år og siden opnåede Triple-Platin status med næsten 100 millioner streams bare på Spotify. Her viste Maximillian sig for første gang som en hudløst ærlig sangskriver, der nu turde sætte ord på hvordan han som helt ung, rodløs teenager, havde taget alt for mange forkerte valg og pludselig så sig selv stå på kanten af livet med blikket mod afgrunden.  

Men han vendte sig om og trådte væk fra kanten – fordi, han turde tage snakken, fordi han havde sin familie omkring sig og en helt særlig ven, som han nu også skriver om på sit nye album. 

“’Turn Around’ er til ham og jeg tænkte det var en oplagt fortælling at åbne mit album med,” fortæller Maximillian om det første nummer på ’Too Young’, der med sin smukke melodi og jazzede undertoner åbner op for et debutalbum fra en artist, der efterhånden er kendt for at arbejde på tværs af genre. 

Da Maximillian debuterede som blot 17-årig var det med en særegen elektronisk soul-inspireret sound, der også trak paralleller til 90’ernes sfæriske triphop. Siden er poppen begyndt at skinne klart igennem hos den danske sangskriver, men når ’Too Young’ bevæger sig fra det simple, klaverdrevne åbningsnummer over i den pulserende outro på den selvransagende ’Mirror’, er det helt bevidst og næsten som om de to sange smelter sammen og bliver til en. 

At der – ligesom på de to EP’er, ’Ripples’ og ’Still Alive’ fra 2019 – altid er flere forskellige genre i spil i studiet, kommer også tydeligt til udtryk på de 11 nye skæringer. ’Happier’ smiler på toppen af et nærmest reggae-svingende beat og står i klar kontrast til 808-minimalismen på den R&B-inspirerede ’Purple Trees (We Can Just Dance)’. Anderledes folk-inspireret bliver det på den sørgmodige ’Forget Me’, mens ’Losing Game’ sender tankerne mod 90’er boybands og mørk 00’er hiphop. 

GENNEMBRUDDET 

Ovenpå gennembruddet med ’Beautiful Scars’, stod Maximillian, i starten af 2021, som et af de 5 mest streamede danske navne på Spotify – på verdensplan. Og da han, tilbage i foråret, forud for sin udsolgte VEGA koncert, sendte singlen, ’Love Like This’, på gaden, cementerede københavneren sin plads i toppen af dansk musik, da sangen ramte intet mindre end 29 NMF-playlister verden over. 

Alt imens, at verden har været i lockdown, har Maximillian haft direkte kurs mod stjernerne. Og den unge popkomet er da også alt andet end færdig med sin rejse derudad. Men derfor, kan man jo sagtens runde sit første album af helt nede på jorden – der hvor det også begyndte – med en sang om det der virkelig betyder noget: 

”Jeg er enormt stolt over min sang, ’Letters’. Den bygger på fortællingen om min bedste ven og selve grundessensen af begrebet venskab. Om, at huske dem omkring os, som vi elsker, og huske at fortælle dem, hvor meget de betyder for en, før det er for sent.”