JuliasMoon

”Dengang var Julias Moon os. Nu er det os, der er Julias Moon”

Del:

Et af 10’ernes største gennembrud på den danske musikscene er tilbage, JuliasMoon har netop udgivet den første nye single i fire år, ’Drive’. 

”Julias Moon går i opløsning!”

Overskriften prydede alle landets nyhedsmedier den 20. december 2016. Og det kom nok også bag på de fleste, at bandet, der havde skabt fantomkarriere med sange som ’Palace’ og ’Lipstick Lies’, der bragede ind på hitlisterne og i danskernes pophjerter med millioner af streams, som massive radiohits og til udsolgte koncerter landet over, pludselig valgte at sige stop. Men det kom ikke bag på den unge duo, at det gik, som det gjorde.

”Vi var unge, kom ud af ingenting, mødte hinanden – og så eksploderede det hele,” fortæller forsanger Louis Samson, som lige var blevet færdig med gymnasiet, da han mødte producer Oliver Kincaid og tidligere medlem, Nicolai Gabold, og sammen fandt ind til bandets kendetegnede, både retrospektive og moderne, elektroniske pop, som blev et øjeblikkeligt hit. Louis fortsætter: ”Fra den ene dag til den anden blev musikken – og succesen – vores liv. Og det var for vildt! Men fordi alting gik så stærkt, begyndte successen så småt at tære på vores relation. Vi tilbragte hver eneste vågne time sammen og fik som en naturlig konsekvens heraf mere og mere lyst til at udforske og leve hver vores liv – væk fra hinanden. Spørgsmål, som ”hvem er jeg, hvis Oliver ikke sidder ved siden af mig” begyndte at fylde mere og mere i min bevidsthed. Det hele kulminerede i en længere snak og endte i en fælles beslutning om at stoppe mens legen var god.”

Det gjorde de som bekendt. Og Louis og Oliver så faktisk slet ikke hinanden i de efterfølgende tre år. Oliver Kincaid fortæller: ”Uden vi havde aftalt det, formåede vi ikke at have noget med hinanden at gøre i tre år. Der har været en indforstået respekt for hinanden, bruddet mellem os og dét, vi havde været igennem. Uden, at vi anede, hvor vi hver især var i livet.”

Da Louis og Oliver mødtes i slutningen af december 2019, var det derfor bare for at catche op, og mindes deres fælles fortid, som de begge er stolte af, men som de aldrig havde fået snakket om og værdsat sammen. Sidst på aftenen, efter et par øl, faldt samtalen på, om det ikke kunne være sjovt at tage en dag i studiet igen, ”for gamle dages skyld”. Denne dag i studiet, blev en lille åbenbaring for begge drenge, der nærmest samme aften besluttede sig for at genoptage samarbejdet.

Og nu vender Julias Moon endelig tilbage på den danske musikscene med kurs mod horisonten på den nye single, ’Drive’. Tempoet er højt, poptonen intakt, mens duoens særegne elektroniske udtryk er modnet og fokuseret. Med udgivelsen af ’Drive’, som er den første sang fra et kommende Julias Moon-debutalbum, er drømmen og ambitionerne fra de to musikere stadig tårnhøje, men udgangspunktet for gendannelsen har ikke været succes, men musikalsk kemi: ”Dengang var Julias Moon os. Nu er det os, der er Julias Moon,” siger Louis Samson, der nu, sammen med Oliver Kincaid, er tilbage i rampelyset til overskriften: ”Julias Moon genopstår!”