carl_knast

Carl Knast i fornemt selskab med Bai-D og Andreas Odbjerg

Del:

Rapper og producer Carl Knast er ude med ny single og denne gang i fornemt selskab. Den danske musiker får nemlig besøg af rapperen Bai-D fra Suspekt og popsnedkeren Andreas Odbjerg på nummeret “Hjem uden klaver”.

Carl Knast har det sidste halve år vist sig som en personlighed man i høj grad bør holde øje med på den danske rapscene. Nuancerne i hans univers er facinerende. Der er både dømt løjer, mørk absurditet og en undersøgelse af sindet. Ligeledes spænder kartoteket fra slæbende og dystre tracks til balkanvibes og forfriskende selvfederi, som tager pis på både branchen og samfundet.

Om ”Hjem uden klaver” forklarer Carl:

”Sangen er fest og anti-fest på samme tid, disko og anti-dasko. Punk og bubblegum.
Den handler om at gå fra at være en outsider til akavet insider, en alien på en fremmed planet.
Men misforstå ik, det kan være pis’fedt at være misfit I en slikbutik.”

Om samarbejdet med Bai-D og Andreas Odbjerg fortæller Carl:

“Andreas og jeg tog første åreslag mod trackets grundlæggende tematik.
Vi samlede Bai-D op i en gammelsynet Mazda 323 på Armodets Vænge 666, og kørte mod studiet.
Derfra blev det blev det ret hysterisk, faktisk næsten lidt for meget.”

Rivende sætningskonstruktioner, skarpe observationer, grineren punchlines og bundalvorlige emner samles op og spyttes ud i velkonstruerede rimes over både stramme og skæve beats. Det bliver aldrig kedeligt, når Carl Knast kommer vidt omkring i sammensmeltningen mellem dansk popkultur, skæve internetreferencer med et smil på læben og en unbothered attitude.

Debutsinglen ”Stank” gik direkte #1 på P3 listen og Carl Knast har siden spillet 6 udsolgte koncerter som opvarmning til Kidd i Store Vega. Senest har shortstory formatet ”Upcoming” hos DR skabt stor bevågenhed omkring navnet Carl Knast. Singlen ”Hjem uden klaver” udkommer d.29/1 på alle streamingtjenester med en opfølgende musikvideo ugen efter.