tessa

Tessa ude med ny gæsteoptræden

Del:

Tessa havde et forrygende 2020, der blev sluttet af med en pris som årets ’Nye Danske Navn’ til DMA, en ’Blæstegnen’-musikvideo med gæsteoptræden fra tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og sidst men ikke mindst en mindeværdig nytårstale på DR2 Deadline. Med sig gennem tykt og tyndt i sin fremadstormende karriere har hun haft manager Jesper Livid. Nu står de to for første gang sammen bag mikrofonen på tracket ’Set Mer’, der er en del af soundtracket til Xee-serien 2 Døgn.

Da Tessa annoncerede sine første headlinerkoncerter, var de udsolgt på blot to minutter. Verdenssituationen har rykket koncerterne til efteråret 2021, men efter massiv efterspørgsel bobbes formatet nu op med større lokaler i hhv. K.B. Hallen og Aarhus Congress Center. Find billetter her; bill.et/tessa

På ’Set Mer’ tracket leverer Tessa melankolske linjer som; En uro dybt inde, ingen joints kurerer, men hey, stormen river hårdest i de højeste træer”, hvillket passer godt ind i 2 Døgn universet. Det er ikke noget hemmelighed, at Tessa har haft det svært som teenager, hvilket hun bl.a. åbnede op omkring i DR3 dokumentarserien ’Tessas Hævn’. På ’Set Mer’ giver både Tessas lyrik, Hoomans beat og Jesper Livid’s hook en følelse af, at man nu kommer lidt tættere på nogle af Tessas svære oplevelser og følelser. Tessa fortæller om ’Set Mer’:

Sangen er super personlig for mig, og den er skrevet med en ambition om at åbne en smule mere op. Den handler om følelser, jeg har haft gennem mine teen år, og følelser jeg stadig kan være præget af i dag: En masse hårde kampe, en masse mørke i sindet, men nu med en kæmpe lysende sol der lyser vejen op, i form at det liv jeg har fået takket være musikken,” siger hun og uddyber:Jeg har set rigtig meget shit på et relativt kort liv, og det har formet mig på godt og ondt. Som jeg siger på tracket, er jeg dog stadig mors lille pige og min fars tøs, og ingen udfordringer, ingen alder, ingen bump på vejen får lov at ændre det.

Tessa understreger også, at hun håber, at hun ved at dele sin historie og sine følelser kan hjælpe andre, som står i en svær situation:

Det er også en sang der skal minde lytteren om, at de ikke er alene om have det virkelig svært ind imellem, og samtidig forhåbentligt kan give dem lidt motivation til at overkomme det og måske endda bruge det negative som drivkraft og indhold i en bedre tilværelse.

En nøgleperson på Tessas egen rejse mod et bedre liv var og er Tessas manager Jesper Livid, der opdagede Tessas talent og gav hende en chance i musikkens verden. Jesper Livid har selv haft en succesfuld karriere bl.a. som medlem i rap-gruppen Kaliber, og selvom han normalt holder sin egen mikrofon slukket, når det handler om Tessas musik, gav det mening for både ham og Tessa, at han bidrog til ’Set Mer’.  

Tessa, der var fan af Jesper Livid, længe før han blev hendes manager, er selv super begejstret for at have ham med på en udgivelse. Hun fortæller:

 “Jeg har jo hørt Livid rappe forever, og tanken om, at vi en dag skulle lave noget sammen, har for mig været fuldstændig surrealistisk – altså, fortæl lige 16-årige Tessa, at hun en dag skal lave en sang med Jesper ‘Livid’. She wouldn’t believe you!”, siger Tessa og fortsætter: ”Livid er ikke bare min manager, og en rapper jeg er fan af, han er også min bedste ven! Og så har han også levet et liv præget af nogle af de samme ting som mig selv, så derfor gav det god mening, at han er med på ’Set Mer’.