Pernille Rosendahl tager på turné i Danmarks smukkeste rum
Til foråret drager Pernille Rosendahl på turné til nogle af Danmarks smukkeste rum, nemlig kirker og museer. I en epidemisk verden har vi brug for at finde et lille mellemrum. I musikkens tegn skaber hun et helle, væk fra vildskab, hvor publikum kan mærke efter og finde retning.
’Vi er alle små mennesker på en stor planet, og netop i den erkendelse giver musikken mening. Musikken taler til vores fælles hukommelsescenter og spiller på vores sjælestrenge, så man kan mærke sig selv og finde retning,’ forklarer Pernille.
På sine seneste tre turnéer har hun markeret sig med unikke koncerter, i nogle af landets mest stemningssættende oplevelsesrum. At turnere på denne måde er efterhånden blevet et adelsmærke for hende. Succesen med denne koncertform har åbnet op for, at der til foråret realiseres endnu en musikalsk langtur:
’På forårsturnéen skal vi samles i det musikalske fælleskab og give hinanden et stort musikalsk kram. Bandet og jeg åbner op for et rum, hvor man kan komme ind og mærke sig selv. Vores ønske er, at vi kan give folk en lille stund, væk fra verdens vildskab, hvor vi kan samles om håbet. Og visheden om, at intet varer ved. Heller ikke denne nuværende situation. Sangens væsen har hjulpet os gennem mange tider. Ligeledes vil den hjælpe os gennem denne. Derfor har vi også valgt at synge flere danske sange,’ fortæller Pernille.
Pernille sætter kulturelle fodspor med sine spektakulære kirke- og museumturnéer, men hun har skrevet musikhistorie gennem flere årtier med sine tidligere bands Swan Lee og The Storm. Sidenhen har hun udfoldet et flot solovirke, senest med den både storslåede og lavmælte EP ´The Hurt´. Hendes signifikante stemme og gådefulde soundscape har vist vejen for, hvordan musik kan være både stærk i sin skrøbelighed og vice versa. Pernille bærer musikken med sig, og hun demonstrerer gang på gang, at hun er en af de dygtigste vokalister og mest erfarne sangskrivere, vi har lært at kende. Samtidig favner hendes repertoire og genrehåndtering bredt og nysgerrigt. Et faktum som befæstes til januar, hvor hun kan opleves i dansekoncerten Vita Danica, hvor hun i samspil med Aarhus Teater og dansekompagniet Black Box Dance Company fremfører perler fra den danske sangskat og undersøger den danske folkesjæl, dens splittelse og fællesskab.
Til foråret vil Pernille fremføre et intenst og nærværende repertoire fra hele sit bagkatalog, toppet med egne fortolkninger af nogle af Danmarks mest velskrevne salmer som klinger dybt i folkeåndens navn.