rosegold

Albumaktuelle Rosegold annoncerer Vega koncert i 2022

Del:
Debutalbummet ’PURE’, der bl.a. gæstes af navne som Sivas og Branco, er på gaden og du kan opleve duoen live i Lille Vega til 11. februar 2022.

Nogle gange, skal man søge helt tilbage til sine rødder for at opnå det reneste udgangspunkt for at kunne mærke livet og udtrykke det, her og nu. Det er en klar rød tråd – en spirituel tyngde – som er gennemgående på en af årets mest ventede R&B-udgivelser på dansk grund. Og her, skal vi spole tiden tilbage sammen med to unge mænd, og tage turen mod vest til en opvækst præget en streng, kristen barndom og af miljøet i det belastede Sydlondon.

Det er her, vi møder rosegold-brødrene, Joshua og storebror Raiden – i et hjem, hvor tro er en uundgåelig dagsorden og skaber rammerne for de to drenge, som siden tager troen med sig som et fænomen i bredere forstand.

”Vi har troen med os. Ikke som noget, vi dyrker på et religiøst plan, som vi bogstaveligtalt var indlagt til som børn, men som noget, vi alligevel har taget med os i alt vi gør. Tro, som har formet os og kan skabe en kraft i jagten på vores drømme og mål og give mening til noget større i livet. Det er blevet til musik for os – et rum, hvor vi deler ord og samtaler med hinanden og skaber følelser,” fortæller 24-årige Raiden.

Foran en tætpakket Countdown-scene på Roskilde Festival i 2019, forenede brødreduoen støvhvirvlende moshpits med følsomme RnB-toner. Koncerten stod som et midlertidigt højdepunkt for et helt nyt act, der hurtigt havde opbygget sig et stort publikum i undergrunden og opnået anerkendelse og respekt fra flere af de mest markante navne, særligt på den danske hiphop-scene.

Raiden er gruppens oplagte blikfang med sin karismatiske in-your-face attitude – født med et hyperaktivt uudtømmeligt og velfunderet ordforråd. Lillebror Joshua er af en roligere mere tilbagelænet karakter – det musikalske geni bag Rosegold og deres sound som både emmer af smooth britisk twang, amerikansk hiphop, trap, moderne pop – og cinematisk luksus.

Joshua har igennem de seneste år markeret sig som en af landets mest eftertragtede producere og står bl.a. bag store dele af Branco’s seneste album og flere singler fra Sivas. Og nu medvirker begge stjerner altså på ’PURE’ på henholdsvis ’Sunshine’ og ’Easy Money’. Det var det dog ikke Joshuas samarbejde med Sivas, som førte til en collab mellem ham og rosegold. Idéen blev, ifølge Joshua, plantet helt tilbage i 2017, hvor ”Raiden was being Raiden” og, til en fest, gik målrettet op til den storhittende rapper, og sagde, han skulle gå med dem i studiet og lægge en feature hos det dengang totalt ukendte, nye navn. Og nu er drømmen en realitet. Raiden fortæller:

”Please Use Real Emotion” – det er dét, Joshua og Raiden er dannet af – Rosegold’s rødder og tro – et kreativt statement skabt med udgangspunkt i alt hvad de har lært af deres fælles fortid, og alt hvad der er muligt at opnå i nuet, sammen.