Suspekt_Pressebillede_2

Suspekt inviterer til folkefest i Parken

Del:
Fredag den 15. september, sætter Suspekt ild til grønsværen på Danmarks nationalstadion, når Parken indtages med den største Suspekt-koncert til dato – og hele Danmark er inviteret! SKAL DU MED?

I mere end 20 år har Suspekt præget dansk musik som ingen andre. Med tabubelagte rim og tonstunge beats er den kompromisløse trio blevet allemandseje – aldrig for fine til at hylde ytringsfriheden eller den dionysiske hedonisme på en enestående rejse fra undergrunden og forstæderne til tops på hitlisterne. Suspekt er et beundringsværdigt gennembrud og en succes, som bogstavelig talt er blevet ”suttet op fra slap” – større end de fleste – nu som konger af dansk hiphop, men aldrig hævet over folket.

Med andre ord: Danmark er for længst blevet suspekt. Men det kan godt blive vildere…

Den 15. september i år indtager Suspekt nemlig Parken!

Og det gør de i samarbejde med Grøn og en folkefest der, ifølge trioen selv, hylder folket i alle sine farver og afskygninger – på tværs af generationer og sociale lag. På denne ene aften – som desuden bliver den eneste Suspekt-koncert i hele 2023 – hænger vi alle vores fordomme og bekymringer i garderoben og slipper livet løs for fællesskab, ekstase og en helt særlig oplevelse, når Suspekt og Danmark bliver til én.

GRØN RESPEKT MED FÆLLES PASSION

Den unikke koncertoplevelse bliver til i samarbejde med Grøn, hvor Suspekt debuterede helt tilbage i 2008 – en fest der kun er blevet vildere med årene. Grøn er en vigtig institution i dansk musik, hvis 40-års jubilæum kulminerer sammen med Suspekt på hele Danmarks nationalstadion.

Her er et helt særligt bånd opstået mellem band, publikum og, ikke mindst, alle de frivillige bag scenen på Grøn-karavanen. De har ganske enkelt fundet hinanden i en fælles passion for at skabe plads til forskelle. Fire ud af de fem gange, Suspekt har optrådt på Grøn, har trioen modtaget Respekt-prisen af Grøns frivillige – også kendt som ”Kræwet”, hvem Emil, Andreas og Rune også selv er blevet en del af. Sidste sommer lukkede og slukkede Suspekt tilmed Grøns store scene aften efter aften.

Med storstreamede multi-platinhits som ’Proletar (Hvor Jeg Står)’, ’Kinky Fætter’ og ’Gonzo’ fra hele syv storsælgende albums, hvoraf de seneste fire er gået direkte ind som #1 på hitlisten, har Suspekt, gang på gang, rykket barren for hvad der er muligt på den danske scene. Andreas Bai Duelund og Emil Simonsen er ordekvilibristerne på Rune Rasks musikalske genialiteter og sammen, har de gjort Suspekt til et af de mest prisvindende og anmelderroste acts i nyere tid, mens fanskaren bare er blevet ved med at vokse. Det samme er Suspekt.

Albertslund-trioen, som man bl.a. har kunnet følge de seneste uger i TV2 Play-dokumentarserie, SKAL DU MED, hvor koncerten i Parken blev afsløret i sidste afsnit, er gået fra udsolgte spillesteder til landsdækkende arenaturné i 2020. Og præcis ligesom deres grænsesøgende musik, er deres berygtede unikum af et ildsprudlende og vanvittigt liveshow skabt til at rykke grænser. Hvor vildt det kan blive, må vi se, når Suspekt rammer Parken!
Billetter i salg d. 1. februar kl. 10 på bill.et/suspekt