spleen united

Spleen United er klar med første nye single i 10 år

Del:
Et af landets største og mest toneangivende rockbands er endelig tilbage bag maskinerne. ’Eat The Rich’ med Spleen United er ude fredag den 10. juni!

Og Spleen United lyder mindst lige så veloplagte og eksperimenterende, som vi husker dem, på den både hårdtpumpede og fængende comeback-single, ’Eat The Rich’. Maskinerne er plugget i på ny, mens Bjarke Niemanns særegne vokal bider fra sig på det ravede lydspor, der trækker tråde til natklubber, der var engang, og fester med Spleen United, der uden tvivl, vil give genlyd langt ind i fremtiden!
 
Ifølge bandet, er ’Eat The Rich’ heldigvis ikke et enligt skud musikalske endorfiner til sommerens fester: ”Spleen United er flyvende! Og ja, vi har mere på vej…”
 
De debuterede i 2006 med et album der krævede lytterens fulde opmærksomhed fra start til slut – og som samtidig formåede at hitte stort. ’Godspeed Into The Mainstream’ gik Guld, ligesom opfølgeren, ’Neanderthal’, der bragede direkte ind på hitlistens førsteplads i 2008. ’Eat The Rich’ er altså bandets første nye udspil siden 2012. Dengang, sendte Spleen United et farverigt trip ud i det danske musiklandskab med udgivelsen af det skelsættende album, ’School of Euphoria’, som siden blev hædret med både GAFFA og DMA-priser.
 
Men en sen sommeraften i 2013, brændte maskinerne bogstaveligtalt sammen ved en sagnomspunden koncert på Northside i Aarhus, hvor en epoke i dansk musik med ét, blev sat på standby på ubestemt tid. Der gik seks år… Men tilbage – tilmed i original besætning – kunne kvintetten cementere sin genkomst, da Spleen United, sammen med publikum, rejste sig på ny – større og vildere end nogensinde:
 
”Spleen United er som et legendarisk fortidsuhyre. Ingen kender rigtig dets tilstand. Der går myter om, at det er uddødt for længst. Men på Arena, kl. 02.00 natten til fredag, fandtes det i levende live!”
 
Sådan beskrev Soundvenue Roskilde-koncerten som udelukkende kastede fem- og seksstjernede anmeldelser af sig. Og da Spleen United efterfølgende annoncerede en række danske koncerter blev billetterne revet væk.
 
En global pandemi satte midlertidig en stopper for festen, som nu antændes på ny med udgivelsen af comeback-singlen, ’Eat The Rich’, som følges op af koncerter på en række af landets største festivalscener sommeren over.
 
Spleen United består af Bjarke Niemann (vokal), Gaute Niemann (bas), Kasper Nørlund (synths), Rune Wehner (synths) og Jens Kinch (trommer)