fbpx
Aksglæde

Velkommen til Aksglæde!

Del:

Aksglæde debuterede i 2016 med sin selvudgivne EP ”Aksglæde”, og har sidenhen demonstreret sin moderne sangskriverstil i både radio, TV og på festivaler, hvilket har vundet ham en plads i lytternes og anmeldernes hjerter. United Stage er stolte over at byde Aksglæde velkommen på rosteren

Aksglæde, med det borgerlige navn Jacob Aksglæde, debuterede i 2016 med sin selvbetitlede EP ”Aksglæde”, hvorfra nummeret Fantomfølelser blev sat i tung rotation på P6 BEAT. I 2017 udkom EP efterfølgeren ”Fortrudte Fortielser”, der også havde markante radiohits i form af ”Næste Sommer”, der blev en af P4 mest spillede numre, og dermed for alvor satte Aksglæde på landkortet over dansksproget pop med kvalitetstekster.

En moderne sangskriver

Hvis man spørger Aksglæde om, hvilken type sangskriver han er, forklarer han, at han ”er en sangskriver, der laver digtsamlinger som man kan danse til”. Teksterne har ligheder med digte – bare digte du kan danse til. Men selvom det er poesi, mener Aksglæde, at hans bedste historier altid må findes i hans egne oplevelser.

”Det resonerer bedst i mig, når jeg slår ned på noget, som jeg selv har oplevet. Jeg er ikke protestsanger. Jeg skriver hverken om Lars Løkke eller om global opvarmning. Tidligere sangskrivere pegede fingeren ud mod samfundet, på verdensstrukturer og politikere. Men i dag har en højere levestandard og de sociale mediers fremtog gjort, at vi er mere tilbøjelige til at have os selv som vores egen primære interesse. Af samme grund sætter jeg fokus på menneskets indre kampe – jeg er en følelsesmæssig protestsanger.”

Her udmærker Aksglæde sig i en tendens som andre unge danske sangskrivere som Emil Kruse og Katinka, også beskæftiger sig med. I dagens Danmark er der nemlig højt tempo på tilværelsen, hvilket også gør, at man har mindre tid at reflektere.

”Jeg tror, at mange føler sig fremmedgjort overfor sine følelser i dag. Jeg tror derfor, at sangskrivere og sange kan hjælpe folket med at connecte med deres følelser. Musikken og poesien kan sammen belyse vores liv på andre måder end videnskab og andre kunstformer. Måske kan man sige, at vi sangskrivere maler billeder af det, vi allerede vidste, men ikke havde set.”

 TV-optrædener

I forbindelse med Aksglædes seneste radiohit PromilleRomantikken og øget mediebevågenhed fra blandt andre DRs podcastserie Elsker Dig For Evigt, har der også været stigende efterspørgsel fra TV, herunder TV 2s Go’ Morgen Danmark og DR 1s Kronprinsparrets Priser, hvor han optrådte i 2018.

 Når Aksglæde spiller koncerter, gør han det med sit faste band, der består af nogle af Danmark bedste nye musikere, hvilket også kan afspejles i de 6- og 5-stjernede anmeldeler.

Udover tour-koncerter, havde Aksglæde og hans band en travl 2018-sommer, der både bragte dem til Musik I Lejet, Nemoland og mange andre festivaler rundt i landet. I 2020 kan vi se frem til mere musik fra den lovende artist.