lau højen

Lau Højen fra Carpark North singledebuterer i eget navn med ‘Køreturen’

Del:

”Hvis Carpark North er en stjernekikkert, så er mit soloprojekt et mikroskop.”  

Som forsanger i et af Danmarks største og mest indflydelsesrige rockbands, har Lau Højen igennem mere end 20 år sigtet mod stjernerne, rakt ud og grebet dem. Nu zoomer den landskendte sanger og musiker helt ind på det nære, når Højen, for første gang nogensinde, står på egne ben med egne sange – og tilmed på dansk.

Lau Højens debutsingle hedder ’Køreturen’ og udkommer fredag d. 23. oktober.

 ”For mig, er ’Køreturen’ en rejse ind i et lilla tusmørke, i bilen alene med mor eller far. Den rejse, man håber aldrig ender. Helt konkret, var jeg inspireret af en god vens barndomsfortælling om hans yndlingsøjeblikke med sin far; alene i bilen, helt uden forstyrrelser, bare de to,” fortæller Lau Højen.

Musikalsk er ’Køreturen’ med sit nærmest folkede udtryk den diametrale modsætning af Carpark Norths velkendte og elskede ”larger than life”-rockunivers. Men faktisk skrev Lau Højen sine første sange på dansk med ’Håb’ og ’Glastårne’ fra bandets seneste album, ’HOPE’ – sange, som blev til efter hans egen mors kamp med kræft og død juleaften i 2016. ”Det var nødvendigt – og vigtigt for mig – at skrive de sange. Men pludselig kom der flere, en masse digte og ord, om min familie, mine venner og om mig selv, som er blevet til sange om os alle sammen, alt det nære og ligefremme,” forklarer Lau Højen.

’Køreturen’ udkommer som single fra en dobbelt-udgivelse der også tæller den nye sang, ’Flyveturen’. Og der er endnu flere tekster på dansk og stærke melodier på vej fra Lau Højen: ”Det føles som om, at de her sange trækker mig frem ved brystet – at det ikke er mig, der hiver dem frem. Det er så befriende, og jeg er glad for de endelig er klar til at komme ud nu.”

Lau Højen har desuden annonceret tre eksklusive solo-koncerter i starten af 2021. Billetterne er i salg nu.

Læs mere om Lau Højen her: https://unitedstage.dk/lau-hoejen/